2009. november 10., kedd

Traktorok - információk...

A traktor sok esetben nagyon hasznos, lehet, főleg azoknak, akik mezőgazdasági munkából élnek. A legtöbb traktor ma már nagy választékban kapható, és az áruk is megfizethető. A használt traktor természetesen olcsóbb, mint az új, de ha ilyen traktor vásárlása mellett döntenénk, akkor mindig győződjünk meg arról, hogy a vásárolni kívánt traktor műszaki állapota megfelelő-e. Senki nem szeretné, gondolom azt, hogy megvásárol egy traktort, amelyre a későbbiekben még majd sokat kell költeni a műszaki problémák miatt. A traktor magáncélokra is felhasználható, és nem csak ipari méretű munkákban. A szőlőhegyen történő szántás, a vetés, kaszálás és sok egyéb munka, sokkal könnyedébben és hatékonyabban, valamint gyorsabban elvégezhető a traktor segítségével. Egy egy traktor sok kiegészítővel kapható, illetve bővíthető.



A legtöbb traktorhoz mindig tartozik valamilyen kiegészítő, de az egyes traktor típusokhoz, mindig kapható valamilyen kiegészítő. Fontos, hogy a kiegészítő passzoljon a traktorhoz. Ezért ajánlott azoktól a gyártóktól venni ezeket a termékeket, amely a traktor gyártójával azonos, vagy társpartner a 2cég. A trakor pótkocsival is könnyedén felszerelhető. Ez akkor hasznos, ha szállítási célok révén döntünk egy traktor vásárlása mellett. A mező és termőföldeken, főleg esős időszak esetén, egy sima gépjármű képtelen lenne, elhúzni a kívánt helyre, az adott rakományt, azonban a traktor erre nagyon is alkalmas. A traktor meghajtása, lehet két vagy öszkerékmeghajtású is.



Az öszkerékmeghajtású traktor kedveltebb, ugyanis ez sokkal nagyobb erőt biztosít, és kisebb a valószínűsége, hogy a traktor elakad a sárban. A traktor mérete is különféle lehet természetesen. Pl. a kistraktor is nagyon kedvelt manapság. Ez kisebb munkálatokra jó inkább. Pl. egyszerűbb kerti munkák végzésében segíthet sokat egy-egy kistraktor. Az aratásra, szántásra, és vetésre, a nagyobb mezőgazdasági munkálatoknál a nagyobb méretű és teljesítményű traktor az előnyösebb. A traktor felfüggesztése is különböző lehet az egyes modelleknél. Lehet a traktor pl. 2-3-4 ponton felfüggesztett is. Minél több annál jobb. A traktor teljesítménye 50-100 LE körül mozog általában. Ez az értek persze lehet alacsonyabb és magasabb is, ez csak egy átlagos mutató. A kardán kihajtása lehet 3-5 fokozatú is. A traktor legáltalánosabb területei közé tartozik a kommunális, a kertészeti, és a farmer munkálatok. A traktor és a kistraktor lényegében ezermesternek tekinthető.



Minél több kiegészítő szerszámot vásárlunk az adott traktor mellé, annál több feladatot láthatunk el vele könnyedén. A legtöbb traktor kipufogója is elfordítható akár 90 fokkal is, amely azért jó, mivel ha korlátozott magasságú terepen kell vele dolgoznunk, akkor a kipufogó nem fog elakadni sehol sem a terepen. A traktor vásárlása előtt, mindig tegyünk vele egy próbakört, hogy minden rendben van-e vele műszakilag. A traktor egyébként csak úgy, mint az egyéb, pl. személygépjárművek, ez is fizethető részletre. Ha valamilyen gond van a traktorral, akkor azzal érdemes mielőbb elmennünk szervizbe. Manapság sok olyan telephely és szerviz van, amely speciálisan a mezőgazdasági gépek megjavítására specializálódott. A traktor tehát remek munkagép. A traktor a mezőgazdasági munkálatok egyik királya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése